Inspanningstesten

In de wereld van duursporten zijn prestatie-indicatoren zoals VO2Max en de maximale lactaatproductie in spieren van cruciaal belang. VO2Max, een term die velen wel eens hebben gehoord, duidt op de maximale hoeveelheid zuurstof die een atleet tijdens maximale inspanningen kan gebruiken. Het is een directe indicator van aerobe uithoudingsvermogen en een sleutelfactor voor succes in duursporten. Aan de andere kant belicht de maximale lactaatproductie, een maatstaf voor de hoeveelheid lactaat die per tijdseenheid in de spieren wordt geproduceerd, de efficiëntie van het glycolytische systeem. Dit anaerobe energiesysteem speelt een essentiële rol bij kortere, intensieve inspanningen. Beide metingen samen bieden een compleet beeld van een atleet's fysiologische capaciteit en zijn essentieel voor het optimaliseren van trainingsprogramma's en het verbeteren van prestaties.

De Runeasi biomechanische hardlooptest, een innovatieve ontwikkeling van de KU Leuven, staat op de voorgrond van sporttechnologie door de integratie van AI. Deze test gaat verder dan traditionele prestatie-indicatoren door een holistische analyse van het hardloopprofiel van een atleet te bieden. Het unieke aan deze test is het vermogen om niet alleen de efficiëntie van een loper te evalueren maar ook om potentiële zwakke punten in de looptechniek te identificeren die tot blessures kunnen leiden. Met een schokkende 79% van de hardlopers die jaarlijks blessures ondervinden, is de noodzaak van een dergelijke diepgaande analyse duidelijker dan ooit. Door te focussen op preventie en het versterken van het lichaam, kan de Runeasi test lopers helpen hun prestaties te verbeteren terwijl het risico op blessures wordt geminimaliseerd.

Voor duursporters die streven naar optimalisatie van hun training en prestaties, vormen VO2Max en maximale lactaatproductie belangrijke pijlers in hun voorbereiding. Echter, de toevoeging van biomechanische analyses, zoals aangeboden door de Runeasi hardlooptest, brengt een nieuwe dimensie in sportprestatieanalyse. Deze geavanceerde benaderingen, ondersteund door AI-technologie en biomechanische inzichten, stellen atleten in staat hun trainingen te personaliseren, hun techniek te verfijnen, en uiteindelijk hun sportieve doelen te bereiken met een verminderd risico op blessures. In de zoektocht naar sportieve excellentie zijn dergelijke geïntegreerde analyses onmisbaar voor elke serieuze duursporter.


Inspanningstesten
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x