Welk nut heeft magnesium in het lichaam?

Welk nut heeft magnesium in het lichaam?

Magnesium is een essentieel mineraal voor ons lichaam dat betrokken is bij meer dan 300 enzymreacties. Het helpt bij de regulatie van de bloeddruk, de spier- en zenuwfunctie, en het immuunsysteem. Helaas heeft ongeveer de helft van de volwassenen in de westerse wereld een tekort aan magnesium. Er zijn echter een aantal manieren om het magnesiumgehalte in het lichaam te verhogen zonder supplementen.

Een van de meest effectieve manieren om magnesium in te nemen is door het eten van magnesiumrijke voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn onder meer volkorenproducten, noten, zaden, groene bladgroenten, zeegroenten, vis, avocado's, bananen, melk en yoghurt. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken, aangezien een dehydratie kan leiden tot een vermindering van het magnesiumgehalte in het lichaam.

Welk nut heeft magnesium in het menselijk lichaam?Er zijn ook een aantal natuurlijke supplementen die magnesium bevatten, zoals magnesiumcitraat, magnesiumglycinaat en magnesiumchloride. Het is echter belangrijk om te realiseren dat een teveel aan magnesium supplementen kan leiden tot bijwerkingen zoals diarree, braken en maagklachten. Daarom is het raadzaam om altijd een arts te raadplegen voordat u een magnesiumsupplement begint te gebruiken.

Symptomen laag magnesiumgehalte.

Symptomen van een laag magnesiumgehalte kunnen variëren van spierkrampen, vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, angst en depressie. Als u denkt dat u een tekort aan magnesium heeft, is het raadzaam om een arts te raadplegen voor een diagnose en behandelingsopties.

Een teveel aan magnesium kan leiden tot een aantal negatieve effecten zoals diarree, braken, maagklachten, en verminderde hartfunctie. Te hoge niveaus van magnesium komen echter minder vaak voor dan een tekort. Het is daarom belangrijk om een arts te raadplegen voordat u begint met een magnesiumsupplement, om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid magnesium inneemt.

In het algemeen is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden, met voldoende slaap, gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging, om het magnesiumgehalte in het lichaam op peil te houden.

Het is ook belangrijk om te realiseren dat bepaalde factoren, zoals stress, alcoholgebruik, bepaalde medicijnen en een tekort aan vitamine B6, kunnen leiden tot een vermindering van het magnesiumgehalte in het lichaam. Daarom is het belangrijk om deze factoren in de gaten te houden en, indien mogelijk, te vermijden.

In samenvatting, magnesium is een essentieel mineraal voor ons lichaam en een tekort aan magnesium kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het magnesiumgehalte in het lichaam te verhogen, zonder supplementen, door middel van gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en transdermale toepassingen. Het is echter belangrijk om een arts te raadplegen voordat u begint met een magnesiumsupplement en om de juiste hoeveelheid magnesium in te nemen. Door op de juiste manier om te gaan met magnesium, kunt u uw gezondheid verbeteren en een aantal gezondheidsproblemen voorkomen.

Wij helpen mensen verder via Personal Training, Kinesitherapie, Dietiek en Psychologische begeleiding bij ons de praktijk te Wilsele.

Klik hieronder even op de knop als je met ons in contact wil komen.


Wil je nog meer info over voeding kijk gerust eens op de site van Dietist Pieter. Ook hij is gevestigd te Wilsele.

Welk nut heeft magnesium in het lichaam?
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x