Voeding tijdens een marathon

Voeding tijdens een marathon

Kleine basistips voor voeding tijdens een marathon:

Eten tijdens een marathon is van groot belang om je energiepeil op peil te houden en te voorkomen dat je "uitgehongerd" raakt. Hier zijn enkele tips voor het eten tijdens een marathon:

  1. Probeer eten te vinden dat je lekker vindt en dat je gemakkelijk kunt verteren. Dit kan variëren van gels, reepjes, sportdrankjes, bananen en zelfs sommige soorten snoep.

  2. Begin met eten voordat je echt honger krijgt. Als je wacht totdat je honger hebt, kan je lichaam in "survival mode" gaan en kan het moeilijk zijn om eten te verteren.

  3. Probeer een combinatie van koolhydraten en eiwitten in te nemen. Koolhydraten geven snel energie, terwijl eiwitten helpen bij de herstelling van spieren.

  4. Experimenteer met eten tijdens trainingen. Probeer verschillende soorten eten en drinken uit om te zien wat het beste werkt voor jou.

  5. Drink voldoende water tijdens de race. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven, zelfs als je geen dorst hebt.

Personal Trainer Hannes Tollet tijdens een halve marathon

Onthoud dat ieder lichaam anders is en dat wat voor de een werkt, niet noodzakelijk voor de ander werkt. Luister naar je lichaam en pas je eetpatroon aan als je merkt dat iets niet goed werkt.

Een andere tip is dat je voor de marathon een goed ontbijt moet eten, dit helpt je energiepeil op peil te houden en te voorkomen dat je "uitgehongerd" raakt. Maar zorg dat je geen zwaar maaltijd eet, dit kan leiden tot maagproblemen tijdens de marathon.

Als je goed hebt gegeten en gehydrateerd bent, zul je merken dat je de marathon met veel meer energie kunt voltooien. Succes met je volgende marathon!
Als je graag online begeleiding wil kunnen we je Apex Endurance Coaching aanraden!

Wij helpen mensen verder via Personal Training, Kinesitherapie, Dietiek en Psychologische begeleiding.

Wil je nog meer info over voeding maak gerust eens op de een afspraak met site van Diëtist Hanne
Voeding tijdens een marathon
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x