Hoe bereid je je voor op je militaire opleiding?

Hoe bereid je je voor op je militaire opleiding?

De voorbereiding op een militaire training is een grote onderneming die een combinatie van fysieke, mentale en emotionele voorbereiding vereist. In deze blog bespreken we enkele belangrijke aspecten van persoonlijke training die u zullen helpen om u voor te bereiden op de uitdagingen van de militaire training en te slagen in uw missie.Voorbereiding op militaire opleiding aan de hand van Personal Training

Eerst en voor al wie ben ik en waarom zou je naar mij luisteren als het gaat over militaire voorbereiding.

Mijn naam is Gust Alaerts en ik heb voor 5 jaar gediend in het Belgische leger.
Ik was Onderofficier Paracommando. Toch een van de zwaarste opleidingen zowel fysiek als mentaal die je bij defensie kan doen.(Special forces buiten beschouwing gelaten).
Enkele extra ervaringen buiten mijn onderofficieren opleiding als Paracommando: monitor SCAR-L, 5.7, Monitor scherpschutter HPR, wintertraining Noorwegen 3 maanden, Fast roping, Amfibie Training, Trainingen Afrika, Kleine Binnenlandse opdrachten, Opleiding gegeven in Marche-Les-dames aan Onder- en Officieren, Soldaten.

Helaas kreeg ik te weinig kansen binnen defensie om een effectieve buitenlandse opdracht te kunnen doen. Daar ben ik ook eerlijk over dat is ook de reden dat ik vertrokken ben. Maak jezelf dus geen illusies er zijn kansen maar je moet ook een beetje geluk hebben. Het Belgisch leger is niet het Amerikaans leger.
Momenteel werk ik als gecertificeerd Personal Trainer bij Fit On The Move te Wilsele.

Ik merkte als Sergeant tijdens het geven van opleidingen in Marche-Les-Dames (het opleidingscentrum voor Kandidaat Paracommando's) dat heel weinig kandidaten eigenlijk goed wisten waaraan ze gingen beginnen.
Hier zou ik graag verandering in brengen.
Ik doe het enerzijds door deze blogpost te maken maar ik doe het nog liever door in real life mensen te begeleiden. Want het is niet enkel fysiek dat je het moeilijk zal krijgen ook mentaal.
En zeker dit laatste is iets wat velen zwaar onderschatten.
In onze praktijk te Wilsele bereid ik je graag beter voor op wat je te wachten staat.
Zodanig dat jij niet degene bent die bij defensie aankomt en realiseert dat je de foute beslissing maakte.
Zodanig dat jij bij defensie aankomt en zowel mentaal als fysiek klaar bent voor wat je te wachten staat.

Voorbereiding op een militaire opleiding:

Fysieke training: Een cruciaal aspect van militaire training is fysieke fitheid. Dit omvat krachttraining, duurtraining en flexibiliteitsoefeningen. Ter voorbereiding op de militaire training begin je met het opbouwen van een sterke basis van fitheid door regelmatige lichaamsbeweging en gezonde eetgewoonten. Richt je op oefeningen die gericht zijn op je bovenlichaam, onderlichaam en kernspieren. Dit zal u helpen om te bouwen aan de kracht en het uithoudingsvermogen die nodig zijn om de verschillende fysieke eisen van de militaire training uit te voeren.
(push-ups, pull-ups, lunges, burpees, squats, benchpress, etc... en vooral lopen, lopen, lopen, lopen ...)
Ik begeleid u graag online of in onze praktijk te Wilsele naar jouw doel.

Mentale training: Naast fysieke training is ook mentale voorbereiding belangrijk voor succes in de militaire training. Dit omvat het ontwikkelen van een positieve mentaliteit, het stellen van realistische doelen en het oefenen van stressbeheersingstechnieken. Je kunt je voorbereiden op de militaire training door boeken te lezen, workshops te volgen en te mediteren om je mentale weerbaarheid te verbeteren. Maar de beste voorbereiding van allemaal is een ''waarom'' hebben. Waarom ga je het doen? Wat is je verlangen en/of wat denk je te vinden bij defensie? Als je geen waarom hebt zal het moeilijk worden op de momenten dat je erdoor zit. Je hebt iets nodig om te blijven gaan je mentale brandstof die je op de momenten dat je lichaam uitgeput is blijft verder pushen.
Ik moest van papa want hij zit ook in het leger is GEEN goede waarom en de meeste jongens haken hier ook af. Zoek iets waarom jij dit wilt doen. Waarom jij deze (elite) opleiding wil voltooien.

Dit hoofdstuk word zwaar onderschat door de meesten.

Emotionele training: Emotionele voorbereiding wordt vaak over het hoofd gezien, maar is even belangrijk bij militaire training. Dit omvat het omgaan met stress en het opbouwen van veerkracht. Om u emotioneel voor te bereiden, kunt u zich richten op het onderhouden van gezonde relaties, het verzorgen van uw geestelijke gezondheid en het beoefenen van stressbeheersingstechnieken zoals diepe ademhaling en visualisatie.
Niets is persoonlijk. Onthoud niets is persoonlijk.  Als je je emoties kan beheersen ga je op momenten dat ze het bloed van onder je nagels halen kalm kunnen blijven. Dit gaat resulteren in het maken van geen of minder fouten. Dit is belangrijk want als je teveel fouten maakt kan je weleens het gevoel gaan krijgen dat het wel persoonlijk wordt.

Voeding: Goede voeding is ook essentieel voor optimale fysieke en mentale prestaties tijdens de militaire training. Zorg voor een evenwichtige voeding met veel fruit, groenten, magere eiwitten en gezonde vetten en veel proteïnen.Blijf gehydrateerd door veel water te drinken, en vermijd bewerkt voedsel en suikerhoudende dranken. Een beetje teveel reserve is niet erg als je een goede fysiek hebt.

Rust en herstel: De rust van de krijger zoals ze weleens zeggen is zeer belangrijk in opleiding de momenten dat je kan slapen slaap of train. Het is belangrijk om voldoende rust en herstel te krijgen om op je best te presteren tijdens de militaire training. Zorg ervoor dat je elke nacht voldoende slaapt (wanneer je kan natuurlijk), en neem de tijd om te rusten en te herstellen tussen trainingen door. 

Kortom, de voorbereiding op een militaire training vereist een alomvattende aanpak die een fysieke, mentale, emotionele en nutritionele voorbereiding omvat. Door u op deze belangrijke aspecten te concentreren, kunt u de kracht, het uithoudingsvermogen en de veerkracht opbouwen die nodig zijn om in uw missie te slagen. Vergeet niet om gemotiveerd en gefocust te blijven op uw doelen, en u zult goed op weg zijn naar een succesvolle militaire trainingservaring.

Wij helpen mensen verder via Personal Training, Kinesitherapie, Diëtiek en Psychologische begeleiding in onze praktijk te Wilsele.


Voorbereiding militaire opleiding door personal training te Wilsele


Hoe bereid je je voor op je militaire opleiding?
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x